Apakah ia "Daffodil Ganache Board" & "Scraper" ni?
Sebelum ini, ramai sangat bakers yang tercari-cari peralatan ini. Ia sangat berguna untuk mencipta kek yang bersudut tajam atau "sharp edge". Bagaimana ya?
Ok seperti yang ramai tahu, untuk menghasilkan "sharp edge" adalah lebih mudah jika ia dibentukkan sedemikian dengan "chocolate ganache" sebelum ia dibalut dengan fondan.
Cara-caranya aplikasi:
- Gunting kertas alas kek mengikut saiz ganache board anda dan lekatkan pada setiap ganache board
- Susun kek mengikut ketinggian yang anda mahukan diatas sekeping ganache board
- Salut dengan chocolate ganache diatas dan ditepi kek dan ratakan sebelum diletakkan sekeping bod di bahagian atas kek. Letak seimbang.
- Apabila kedua bod diletak seimbang, proses seterusnya adalah meratakan bahagian tepi kek dengan Daffodil Scraper.
- Guna bahagian Daffodil Scraper yang berbucu "slanting" untuk meratakannya. Ia sangat mudah dan cepat. Ketebalan krim anda juga sama iaitu pada .5" tebal.
Ini adalah Daffodil Scraper yang kami cipta khas untuk semua bakers.
- Ia mempunyai ketebalan 5mm untuk lebih kukuh.
- Ia mempunyai 2 penjuru tegak dan 2 penjuru yang "slanting" 45 degree.
- Ia diperbuat dari material acrylic yang tahan lasak.
- Ia berwarna hitam
No comments:
Post a Comment